fbpx
Vikendice Fruška Gora

Šta sve obići oko Laguna Platza

By March 15, 2022 No Comments

Bogata turistička ponuda za sve ukuse.

Za naše goste smo sumirali predloge šta još mogu posetiti i napraviti neki od izleta do nekih atrakcija koja su u blizini Laguna Platza. Bilo da ste par, solo putnik, dolazite kao grupa ili sa mališanima. Za svakog će se pronaći ponešto zanimljivo.

Ovaj deo Fruške Gore je izuzetno bogat turističkom ponudom. Tu su blizu nas i Magični Sremski Karlovci, restorani, vinarije, pešačke ture i sl.

Sremski Karlovci

Sremski Karlovci

Čuveno turističko mesto Sremski Karlovci su nezaobilazna tačka svakoga po poseti ovaj deo Srbije. Ovo ušuškano, šarmantno mesto ima jako bogatu istoriju. Osetite duh istorije i degustirajte sjajnu hranu i čuvena karlovačka vina u nekoj od mnogobrojnih vinarija, restorana. Vidikovac, Dvorska bašta ili muzej šibica.

Sremski Karlovci se nalaze na samo 10 km od Laguna Platz i mnogi naši gosti naprave izlet do njih.

Plaža “Varljivo Leto 68.”

Plaža Varljivo Leto 68.

Na samo par kilometara od nas je čuvena plaža Varljivo leto gde je snimljen čuveni istoimeni film. Plaža je uređena i ima teren za odbojku, klupe, suncobrane, kabinu za presvlačenje. Do plaže imate putokaze. U blizini plaže je i čuvena Šumareva koliba koju takoše možete posetiti. Ove godine plažu če srediti i dobiće table i oznake gde su čuvene filmske scene iz filma Varljivo leto 68.

Fruškogorski Vidikovac Ergela konja

Fruškogorski vidikovac Ergela konja za jahanje

Fruškogorski vidikovac je na manje od 5 km od nas i pružiće zabavu roditeljima sa decom, koja vole životinje, gde mogu probati jahanje konja i uživati u lepom pogledu. Imate njihov link i kontakt pa ih kontaktirajte i obiđite. Ako dolazite sa mališanima, pozovite ih i zakažite vožnju fijakerom ili jahanje konja.

Ferijalac restoran i ferijalni dom

Ferijalni dom Čortanovci “Ferijalac”

Ferijalni dom u Čortanovcima se nalazi blizu same obale Dunava. Ušuškan je u šumi i možete se opustiti uz razna jela, riblju čorbu, rečnu ribu…

Ferijalac kontakt

Kozarica Planinarski dom sa najnižom nadmorskom visinom u Evropi

Planinarski dom Kozarica

Nalazi se u Čortanovačkoj šumi u blizini Dunava. Ima 4 sobe po 20 mesta, a u trpezariji ima 30 mesta. Ispred doma su livade pogodne za kampovanje. Ima kuhinju, struju, vodu za piće sa izvora udaljenog 10m. Sobe nemaju grejanje, u trpezariji je peć na čvrsto gorivo. U neposrednoj blizini doma je vikend naselje sa ugostiteljskim objektima.

Planinarska staza “Čortanovačka magija”

Planinarska staza “Čortanovačka magija”

Početak staze je od kuće domaćinstva “Čortanovačka magija”. Staza dalje vodi uz obalu potoka Ab, i na ulazu u Čortanovce mogu se videti crkva Sv. Nikole, rodna kuća Andrije Jovića, spomenik iz NOR-a i stara pekara. Kada se prođe gradilište tunela nove brze pruge nailazi se na lokalitet Dabar, izvor Savinac na Kozarici, česma Četiri kamena, planinarski dom “Kozarica” i ulazi se u Čortanovačku šumu.

U šumi pored staze s desne strane je jedna velika vrtača, a sa leve strane izvor koji je napravio malo jezero i Hajdučki izvor. Na izlazu iz šume stiže se do Ferijalnog Doma gde se može lepo odmoriti i okrepiti. U neposrednoj blizini je i spomenik Rugovo. Šetnjom uz obalu stiže se do Čortanovačke plaže “Varljivo leto ’68”. U nastavku se prolazi putem kroz gradilište brze pruge, ide se prema Karašu i penje na Kraljevo brdo, a zatim se spušta na polaznu tačku.

Dužina staze: 15 km.

Još informacija o stazi ovde.

Iriški Venac

Iriški Venac se nalazi na samo 15 minuta vožnje prelepim šumskim putem kroz srce Fruške Gore. Na Iriškom Vencu su početne tačke za mnoge pešačke i biciklističe rute, ali i mnogi restorani i lokaliteti. Arena i Na Vencu su restorani gde možete ukusno ručati. Posetite i vidikovce, spomenik Sloboda ili neke od popularnih izletišta poput Zmajevca ili Letenke.

Iriški venac glavna tačka za sve pešačke i biciklističke ture. Udaljen je od nas nekih 15-20 minuta lagane vožnje novim putem kroz prelapu šumu.

Iriški Venac

Keltsko selo Inđija

Keltsko selo u Indjiji

Inđija je na samo 10 tak kilometara od nas. Tamo je od skoro otvoreno za turiste Keltsko selo. Ovde na linku su sve informacije i sigurno će vam biti interesantno da ga posetite.

Salaš Stojšić Beška

Salaš Stojšić Beška

Salaš Stojšić je obavezna gastronomska destinacija koju preporučujemo našim gostima na oko 7 km od Laguna Platza, uživajte u prelepoj atmosferi dvorišta salaša i tradicionalnim jelima.

Nudi vam domaću kuhinju – svežu domaću hranu, piće i smeštaj u prekrasnom zelenom ambijentu. Salaš Stojšić radi svakoga dana, a četvrtkom, petkom i subotom u večernjim satima možete uživati u zvucima tambure.

Pored kuće je, kao što to biva na salašima, uglavnom da bi se sklonili od vrućine, posadio dud, koji i danas prekriva svojom krošnjom letnju baštu. Na okolo su i stabla bagrema, oraha i topole.

Ulaz u salaš Stojšić krasi špalir osamdesetogodišnjih jablanova.

Nudi vam domaću kuhinju – svežu domaću hranu, piće i smeštaj u prekrasnom zelenom ambijentu. Salaš Stojšić radi svakoga dana, a četvrtkom, petkom i subotom u večernjim satima možete uživati u zvucima tambure.

Pored kuće je, kao što to biva na salašima, uglavnom da bi se sklonili od vrućine, posadio dud, koji i danas prekriva svojom krošnjom letnju baštu. Na okolo su i stabla bagrema, oraha i topole.

Ulaz u salaš Stojšić krasi špalir osamdesetogodišnjih jablanova.

Više informacija i Meni na https://www.salasstojsic.com/

Restoran Vila Bermet Sremski Karlovci

Villa Bermet restoran

Svakako najbolji restoran u samom centru Sremskih Karlovaca. Prelep ambijent i enterijer, prijatna bašta i bogata ponuda hrane i karlovačkih vina. Ovaj restoran će zadovoljiti i one najzahtevnije goste. Više informacija: Vila Bermet

Hrana iz Vile Bermet se može poručiti i dostava će vam veoma brzo doneti hranu do Laguna Platz. Hrana je izuzetna, porcije obimne a dostava je oko 300 dinara do nas. Kod nas u smeštaju možete videti kompletan meni.

Restoran Pasent Sremski Karlovci

Restoran Pasent je svakako jedan od boljih restorana u Sremskim Karlovcima. Nalazi se na samoj obali Dunava i u prelepom zelenilu i ambijentu. Uživajte uz ukusna jela, riblje specijalitete i fantastičan ambijent.

Karlovačke vinarije

Podrum Bajilo

Svakako da su Karlovci najpoznatiji po vinarijama i vinskim kućama. Tradicija proizvodnje vina datira kroz bogatu istoriju. Predlažemo da posetite neku od vinarija i uživate u degustaciji njihovih vina. Savet je da se prethodno najavite. Najpoznatije karlovačke vinarije su Bajilo, Kiš, Živanović, Dulka, Vinum i mnoge druge.

Fruškogorska jezera

Na Fruškoj gori ima ukupno čak 16 jezera. Nama su najbliža jezera Šotsko, Dobrodol i Ljukovačko jezero koje možete posetiti i udaljeni su na manje od pola sata od Laguna Platz. Svakako najlepše i najpoznatije jezero Fruške Gore je jezero Beli Kamen ili Bešenovačko jezero. Svakako za koje god da se odlučite biće to lep izlet.

Fruškogorski manastiri

Blizu nas ima dosta manastira i crkava. Jedna od najatraktivnih crkava jako blizu nas je Hram Blage Marije na Banstolu. Ova crkva je posebno interesantna jer je rađena u ruskom stilu. Blizu nas je i manastir Krušedol koji je prelep i ima veliko dvorište manastira. Pored manastira je i odličan restoran Krušedolka. Tu su blizu i Velika Remeta, Grgeteg i sotali manastiri.

Mihaljevačka šuma

Mihaljevačka šuma ili Mihaljevac je ispod celog našeg placa. Ona se prostire skroz do Dunava i prelepa je sa mnogo zanimljivih lokaliteta. Izvori, staze za pešačenje ili MTB. Takođe imate i arheološke spomenike iz starog Rima. Tu je i planinarski dom Kozarica kao i čuvena plaža Varljivo leto koju ove godine srešuju i biće istaknuta mesta koja su čuvena u istoimenom filmu.

Ovo su neki od naših predloga kako da još više ulepšate vreme provedeno kod nas i napravite neki zanimljiv izlet. Sve zavisi od vaših afiniteta, da li više volite neki ručak, izlet, šetnju ili neku ekstremniju avanturu.

Leave a Reply