fbpx
Vikendice Fruška Gora

[KOMPLETAN VODIČ] Baloni iz Kapadokije na Krcedinskoj Adi

By May 29, 2023 No Comments

Svetska atkrakcija kod nas evo o cemu se zapravo radi

🎈Uživajte u Magičnom Letu Balonom iz Kapadokije nad Dunavom: Neponovljivo Iskustvo u Krčedinskoj Adi!🎈

Krčedinska Ada skriveni biser Dunava

Krčedinska Ada, smeštena na levoj obali Dunava, naspram mesta Krčedin, kako i dobija ime. Ovo mesto predstavlja prirodni raj za sve ljubitelje netaknute prirode. Krčedinska ada spada jedno od najvećih ostrva od ušća Drave do ušća Tise u Dunav. Njena obala je duga oko 10 km, dok joj površina iznosi skoro 9 km²

Kako možete najlakše doći do Krčedinske ade?

  • Beograd je udaljen od ovog rečnog ostrva oko 60 km, tako da ćete do njega automobilom putovati manje od sat vremena (preko A1/E75).
  • Ukoliko krećete iz Novog Sada, do Krčedinske ade možete stići za tridesetak minuta (preko A1/E75). Budući da udaljenost između ova 2 mesta nije velika.

Pored svoje prirodnog lokaliteta, Krčedinska Ada se može pohvaliti raznolikim biljnim i životinjskim vrstama koje je naseljavaju. Ptice raznih boja i pesama lepršaju nebom, stvarajući harmoniju zvuka. Vodozemci i ribe žive u bogatim vodenim ekosistemima, dok biljni svet uključuje prelepe šumske predele i šarene cvetne livade.

Krcedinska Ada je mala oaza koja pruža nezaboravno iskustvo mira i harmonije. Ovaj netaknuti prirodni rezervat čini jedinstveni ekosistem u kojem se slobodno kreću različite životinje poput krava, podolskih goveda, ovaca, koza i svinja.

To je raj za ljubitelje prirode i Instagram entuzijaste, pružajući pregršt prizora za spektakularne fotke koji jednostavno oduzimaju dah.

Budite deo ove netaknute prirode

Ovo idilično mesto se nalazi nedaleko od sela Krčedin, koje se smestilo između Beograda i Novog Sada, u Srbiji. Posetioci mogu lako pristupiti ovom prirodnom rezervatu čamcem i malim brodićima gde će vas lokalni ribari prevesti do nje, te uživati u prirodnim lepotama koje pruža. Šetnje stazama koje vode kroz prelepu vegetaciju ili opuštanje na obali Dunava pružaju priliku za opuštanje i beg od užurbanosti svakodnevnog života.

🌄 Krčedinska Ada: Skriveni Dragulj na Dunavu 🌄

Što se tiče životinjskog sveta, na Krcedinskoj Adi možete sresti razne vrste ptica, uključujući čaplje, labudove, patke i mnoge druge. Ovo mesto je takođe dom za različite vodozemce, poput žaba i rečnih zmija.

Naravno pravo blago ovog malog raja na Dunavu su koze, ovce, krave, konji, kao i podolska goveda koji slobodno pasu i šetaju po ovom ostvru. One su slobodne i tu budu tokom većeg dela godine.

Srpska Kapadokija na Krčedinskoj Adi Na samo 1h od Beograda

Baloni iz Kapadokije su postali poznati širom sveta po svojoj jedinstvenoj lepoti i spektakularnim prizorima koje pružaju. Ovi šareni baloni, sa svojim veselim bojama i neobičnim oblicima, predstavljaju simbol romantike, avanture i slobode.

U Kapadokiji, hiljade turista godišnje dolazi da iskusi neponovljive trenutke lebdenja iznad prelepih stena i formacija, i sada, ova čarobna iskustva stižu i na naše obale. Biće jedinstveni u ovom delu i neverovatna turistička atrakcija.

Izuzetno popularni baloni iz Kapadokije stižu u Srbiju kako bi nam pružili nezaboravno iskustvo leta iznad Dunava i prelepe Krčedinske Ade.

Ovo je prava poslastica za turiste i ljubitelje avanture koji žele da dožive neverovatne prizore iz ptičje perspektive. Balon vožnja je postala globalni hit, a sada i mi imamo priliku da se divimo prelepim pejzažima i upijamo energiju prirode na jedinstven način.

OSETITE DUH KAPADOKIJE U SRBIJI

Ukupno će biti 5 balona u ponudi za iznajmljivanje leta i voziće turiste 2 puta tokom dana. 

Cenovnik za sada još uvek nije poznat ali uskoro ćemo imati detaljnije informacije o tome.

Cena letenja Balonom je: 5.940 dinara po osobi

Letovi će biti pred zalazak Sunca radnim danima.

Bilo da nameravate uživati u letu balonom porodično ili u paru romantično sigurno ćete imati nezaboravno i jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti celog života

💫 Magična Vožnja Balonom iznad Dunava 

Dok se balon polako uzdiže iznad Dunava, osetićete neverovatnu uzbuđenost i adrenalin kako vam kroz vene struji. Prelep pogled na reku, šumovite obale i zelene pašnjake učiniće da se osećate kao da ste u nekom drugom svetu. Ova vožnja balonom iznad Dunava pruža neopisivo romantično iskustvo, idealno za parove koji žele da se zbliže u jedinstvenom okruženju. Takođe je savršen izbor za porodice koje žele da stvore prelepe uspomene sa svojom decom.

Baloni će se podići na visinu od oko 70 metara iznad Dunava, pružajući vam nezaboravne poglede na reku, ostrvo i okolnu prirodu. Ova visina će vam omogućiti da se osetite kao da lebdite u vazduhu, dok se priroda prostire pred vama u svim svojim čarobnim bojama. Osećaj slobode i uzbuđenja koji dobijate leteći iznad Dunava.

Balon letovi sa Dunavom kao pozadinom startuju sa odabranog mesta koje je optimalno za polazak u avanturu. Tačna lokacija polaska može varirati u zavisnosti od vremenskih uslova i drugih faktora. Preporučuje se da se unapred rezerviše mesto za balon let kako biste osigurali svoje mesto u ovoj nezaboravnoj vožnji. Proverite sa lokalnim organizatorima balon vožnju, ovde su kontakti.

Baloni Krčedinska ada cene

Doživite nezaboravno iskustvo letenja balonima na topao vazduh na Krčedinskoj adi.

Sezona letenja balonima traje od juna do septembra kada su vremenski uslovi povoljni a priroda u ovom delu Srbije najlepša.

Letovi počinju u subotu 3.juna, i biće organizovani sledećim danima u periodu od 19:00 do 20:30 časova:

✅ UTORAK

✅ SREDA

✅ SUBOTA

✅ NEDELJA

Cena karte iznosi 5.940 dinara po osobi.

Baloni lete u vis do 70 metara i tu se zadržavaju oko šest, sedam minuta, gde možete uživati u prelepoj panorami koju možete fotografisati.

„Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj postaje jedna od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji i šire.

✅ NAČIN PRIJAVE

Svi zainteresovani za let balonom mogu se prijaviti na telefon 📞 065 46600069 ili putem mejla kartesrpskakapadokija@gmail.com

⏱️ Radno vreme: Prijave za let se vrše od pon-petka u periodu od 10:00 do 17:00 časova.

✅ PREVOZ DO KRČEDINSKE ADE

Prevoz je organizovan katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade.

– Hotel „Božić”

– Restoran „Sidro”

„U jednom smeru brod i katamaran plove oko 25 minuta. Prolaziće ispod Beščanskog mosta, pored Koviljsko-petrovaradinskog rita, rukavca do Krčedinske ade.

Cena karte za katamaran i brod je 500 dinara po osobi (POVRATNA) i karte za prevoz kupujete na licu mesta.

Prevoz katamaranom i brodom će kretati iz Krčedina od 16 časova.

*Napomena: do Krčedinske ade se može doći jedino vodenim putem. Preporučujemo prevoz od hotela Monogram river (nekadašnji hotel Božić) smeštenog na obali Dunava kod Beške.

Doživite više od očekivanog, doživite Inđiju!

Prijavite se na vreme!

Broj mesta je ograničen!

Informacije sa Turističkoj organizaciji opštine Inđija.

📸 Instagramični Raj za Fotografije 📸

Jedna od najboljih stvari u vezi sa ovim iskustvom je mogućnost da zabeležite neke od najfotogeničnijih trenutaka. 

Fotografisanje iz balona pruža spektakularne slike koje će sigurno privući pažnju vaših prijatelja na društvenim mrežama. Uhvatite trenutke kada balon lebdi iznad Dunava, sa prelepim zalaskom sunca u pozadini ili slikajte slikovite pejzaže Krčedinske Ade. Vaš Instagram profil će odisati jedinstvenim fotografijama koje će vas podsećati na ovo neponovljivo iskustvo.

🏡 Luksuzni smestaj u vikendici Laguna Platz 🏡

Spojite lepo i korisno i napravite poptpuni ugođaj

Da biste potpuno zaokružili svoj vikend izlet, preporučujemo vam da rezervišete smeštaj u prelepom kompleksu Laguna Platz. Ova luksuzna vikendica nudi udobnost, eleganciju i privatnost, a bazen dodaje dodatnu dozu opuštanja i osveženja.

Bilo da se opuštate pored bazena, uživate na neoj od preko 10 chill zona ili se prepustite romantičnim trenucima, Laguna Platz će zadovoljiti svačiji ukus i pružiti vam nezaboravne trenutke.

Laguna Platz je udaljen od Krčedinske Ade manje od 20 minuta

💖 Ljubav, Avantura i Nezaboravni Trenuci 💖

Vožnja balonom iznad Dunava i Krcedinske Ade predstavlja ne samo avanturu i zabavu, već i priliku da se dublje povežete sa prirodom i voljenom osobom. Neponovljiv osećaj slobode i mira koji pruža ovo iskustvo učiniće da se zaljubite u trenutke koje delite sa svojim partnerom. Bez obzira da li tražite romantičan izlet ili želite da stvorite posebne uspomene sa porodicom, ova avantura ljubavne magije sa balonom iznad Dunava je neprocenjiva.

✨ Zaključak: Uspomene koje Traju Zauvek ✨

Balon vožnja iznad Dunava i Krcedinske Ade je magično iskustvo koje treba doživeti. Uzbuđenje, lepota i romantika koje ova avantura pruža čine je nezaboravnim trenutkom u vašem životu. Ne propustite priliku da se vinete u visine, okruženi lepotom prirode i ljubavlju, i zabeležite te trenutke kroz spektakularne fotografije. Zaokružite svoj izlet rezervacijom smeštaja u Laguna Platzu i uživajte u svakom trenutku provedenom sa svojim voljenima.

Leave a Reply